Welcome to 2. četa 1. bataljona financijske straže "Mrcine"

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Blogs

Our community blogs

 1. Mrcine i Mrcinete, danas sam malo kopao po svojem Photobucketu na kojem sam uploadao hrpu sranja tijekom zadnjih 5 godina (otvorio sam ga zato da bi mogao uploadat svoj prvi sig za Mrcine), i između ostaloga sam našao sve svoje sigove. Nema ih puno, i nisu ništa posebno, ali mislim da bi ih svakako bilo zanimljivo pokazat :barica:

  Nažalost, glupi Photobucket mi ne pokazuje datum uploada, pa ću ih ja pokušati smjestiti u vremenski kontekst :)

  Također, osim njih sam našao i neke druge uspomene koje bi želio podijeliti s vama :pifa:

  1. Sig iz 8. mjeseca 2009. godine

  pravi.jpg

  Ovo je bio prvi ikad. Tek sam bio svježe došao u IL-2 Sekciju i počeo aklimatizaciju na klan. Vidi se da je Photoshop bio u pelenama :1-HeheHaha:

  Ali lijepo se reče, prvi mačići se u more bacaju, i ovi mačići jesu stvarno u more bačeni vrlo brzo, jer sam nedugo nakon toga shvatio da nešto nedostaje i napravio ovaj sig

  2. Sig iz 8. mjeseca 2009. godine v 2.0

  pravisagrbom.jpg

  Čak se i file zove sigsagrbom.jpg hahahaha :1-BeljiSe:

  O i da, tad sam koristio .jpg format... Fuj...

  3. Moj prvi skin koji sam ikad napravio za Mrcine (Mislim da je 9. mjesec ili 10. mjesec 2009. godine)

  untitled.jpg

  Uz njega je postojao još jedan skin, koji je bio crno-sivi, ali mislim da sam ovoga kreirao prije. Definitivno je prošao test vremena ostavši u upotrebi skoro 3 godine :D

  4. Moj prvi ikad trening sa Mrljavcima (12. mjesec 2009.)

  arma22009-12-2822-53-44-46.jpg

  Samo što se tad nisu zvali Mrljavci, a ovaj čovjek ispred puške je Mrljavi :D

  Da mi je netko tad rekao da ću 2014. godine pisat o ovome, i to da ću sam zapovjedat tom sekcijom, ja bi mu rekao da nema pojma. A viđ me sad :1-DobroDobro:

  5. Crvena Lada (12. mjesec 2009)

  arma22009-12-2821-45-20-10.jpg

  Jedna od najsmješnijih uspomena iz Arma 2 sekcije. Ovo je ja mislim sa prvog treninga nakon onoga u kojem je uzet onaj screenshot. Misija se ja mislim zvala Save the Bride, i svodila se praktički na to da hrpa naoružanih civila ide ubijat drugu grupu naoružanih civila zbog toga što su oni makli mladenku sa vjenčanja i odveli je u njihovo selo gdje se treba udati za drugoga. Glavno prijevozno sredstvo bila je... Da, pogodili ste: Crvena Lada! :1-yesss:

  6. Treći Sig - HAWX eskadrila (prvi dio 2010. godine)

  sighawx.png

  Moja prva samostalna sekcija. Živjela je oko 30 dana, jer nažalost igra nije imala dovoljno sadržaja za ponuditi, unatoč ogromnoj količini zabave koje je pružila na kratke staze. Ipak, vrijedno iskustvo, na trenutke je brojila ČAK do 6 članova, dok smo je na kraju ja i Eustahije Brzić ugasili mirnim putem.

  7. Prvi put da je Džou stavio žensku na forum (prvi dio 2010. godine)

  misa_campo15.png

  Ovo je bilo iz prvog AAR-a za HAWX eskadrilu, i točno se sjećam kako sam imao moralnu dilemu je li u redu stavljati tete na forum jer to nitko prije mene, pa ni danas ne radi :D

  Tad je nastala navika da Džou na kraju svakog svoje AAR-a stavi tetu. Niste znali da je to već 4 godine? E pa sad znate :tongue:

  Također ovaj simpatični dečko iz poprsja je Eustahije Brzić, bivša Mrcina koja je nažalost sada umirovljena.

  6. Četvrti Sig - drugi sig za HAWX eskadrilu (2010. godina, prije samog gašenja sekcije)

  nobdzousig2.png

  Na ovome sam imao pomoć jednog prijatelja i iskreno bio sam veoma zadovoljan poslom koji je napravio. Ipak, nedugo nakon ovoga se sekcija ugasila, tako da sig nije dugo izdržao.

  7. Peti Sig - opet IL-2 Eskadrila

  Dubrovnik_grb.png

  Druga IL-2 eskadrila, koju sam ovaj put ja odlučio voditi. Ovo je bilo sklepano nabrzaka i točno znam da ovi ostali avioni su bili AI jer nikako nisam mogao skupiti škvadru za fotku. Photoshop vještine su i dalje u banani :ph34r:

  8. Prvi izbor za Miss Mrcina, rezultati prvog kola

  Untitled-2.png

  Ovaj izbor je bio puno lošiji jer nije bilo standarda u obleki kandidatkinja i nije to baš sve prošlo idealno. Ali neovisno o tome također je bilo zabavno i pokrenulo je ideju koju smo mi, vrlo uspješno, ponovili i ovu godinu :rade:

  9. Gora Sininos (5. mjesec 2010.)

  doghfight8.png

  Ovoga će se sjetiti Perica, Mimoza i Prcko. Ova mapa je obilježila svih godinu i pol postojanja eskadrile i bila je naš zaštitni znak. Inače je mapa zamišljena za službene fajtove, ali mi sko je koristili za međusobno dogfightanje i vježbu.

  10. Prvi wallpaper Mrcinačke IL-2 Eskadrile (6. mjesec 2010.)

  formationV.jpg

  Bilo ih je još, i možda stavim još kojeg, ali ovaj mi je definitivno najdraži jer je prvi. Također se s njega može skužit da je ovo početak našeg vježbanja formacija, a ako se dobro sjećam ovo je bio i prvi put da smo testirali mapu koja je uključivala prostor Hrvatske pa smo od Rijeke morali letiti do Zadra da bi Prcko provjerio "Jeli mu se vidi kuća"

  11. Najjača uplatnica ikad (9.6.2010)

  img062.jpg

  Nikad neću zaboraviti pogled na tetinom licu. :PilotLudi1:

  12. Šesti Sig

  sig.png

  Nastao kao komemoracija Red Bull Air Racea kojeg smo napravili nedugo nakon ovoga, i sig koji me je dočekao sada, 2014. godine kada sam se vratio u klan

  13. Treninzi sa Štukama (2011. godina)

  il2fb2010-09-0521-22-54-87.jpg

  Nakon ovog treninga preciznog gađanja, više nikad se nisam odvojio od ovog aviona, i dan danas ponekad uključim igru i gađam mete, just for the fun of it :PilotLudi1:

  14. Sedmi sig (Veljača 2014. godine)

  sig-1.png

  Nakon povratka u klan trebalo je zamijeniti onaj stari od IL-2 sekcije i staviti nešto novo, ali staro. I evo ga.

  15. Moj prvi Hardcore Insurgency u Mrljavcima u ArmA 3 sekciji

  2014-03-17_00004.jpg

  Skroz lijevo Doge (današnji Bratić), ispod njega Cedevita, Desno na nogama Degman, i onda Tomo Žarulja i Mino Bacač. Tko bi rekao da je prošlo već 5 mjeseci od tad. :D

  Neki su ostali, neki su nas napustili, ali svakako smo se odlično zabavili.

  15. Osmi Sig (Travanj 2014. godine)

  sigScarlett.png

  Na slici je Scarlett Johansson, a slika je nastala jer sam ja bio poprilično oduševljen s tim kako je Marvel izvukao franšizu Captaina Americe sa Winter Soldierom. Plus Scarlett je... Scarlett :wub:

  16. Deveti Sig (2.7.2014. - Danas)

  sigHyunA.png

  Dosadno mi bilo, sutra je ispit i imao sam potrebu napravit promjenu. Na slici je Hyuna Kim, poznatija kao HyunA, Korejska rapperica.

  Eto dečki, nađoh ovo i reko, aj da pokažem. Ljudima koji su tu dulje od mene bi nešto od ovoga moglo biti zanimljivo jer su bili tu na forumima i gledali sve ovo kako se događa. Vi koji niste bili tu u to vrijeme, ovo vam je prilika da vidite nešto klanske povijesti iz moje perspektive :)

  Toliko od mene, uživajte!

 2. Prije nekog vremena sam apdejtao softver "Igrice" na forumu no tek nedavno sam uspio riješiti problem nemogućnosti izazivanja (challenge) među članovima.

  Enivej, sada možete izazvati člana vezano za neku igru i to na sljedeći način:

  Na glavnoj stranici gdje su igrice, pri dnu se nalazi opširniji popis igara sa dodatnim informacijama. Jednostavno kliknuti na jednu od igrica odnosno na link "Pošalji izazov":

  2gumiau.jpg

  Nakon toga vam se otvara novi prozorčić gdje u Search upisujete ime člana:

  205cx0n.jpg

  3535pja.jpg

  Nakon izazova dobijate potvrdu:

  1okbat.jpg

  To je to! Nadam se da ćete uživati u challengima i mogućnosti direktnijeg natjecanja protiv drugih članova! :baj:

 3. Potaknuti nevjerojatnim uspjehom J.A.G-a, (6 downloada do sad!) odlučio sam započeti na novom projektu, radnog naziva "Promilko".

  Priča bi išla otprilike ovako:

  Recimo da ste zapovjednik Mrljavaca (recimo da ste Mimoza) i da ste kojim slučajem se opkladili sa ekipom da nema tog minskog polja koje nećete moći preći..i recimo da vam ta ista ekipa, pored mina koje morate izbjegavati, u polje još podmeće kojekakve pive (o brandu nećemo jer ne želimo nikoga reklamirati, barem dok mi ne plate).

  Mrcina kao što jeste, imate visoku toleranciju na alkohol..ali kako sve ima svoje granice, ukoliko dosegnete 3 promila alkohola u krvi (svaka pokupljena piva donosi +1 promil), počet ćete se nekontrolirano teturati te će vam i s time borbeni zadatak prelaženja minskog polja biti još izazovniji.

  Dakako, radi se još o radnoj verziji koncepta (pred vama je veoma rani VIP ekranopuc), iako je rad na igri već započeo, moguće su još nekakvi dodaci/preinake.

  Toliko za sada! :huh:

 4. Di god se okreneš na forumu svi se nešto fale...pa evo jedan videić COD4 sekcije da vidite da se i mi zabavljamo.

  Trening broj 40. igrali smo war protiv nekih 4 na 4, u Crashu smo vodili ali kako je Vica izbacilo izgubili smo sa 1-2 razlike, na Strikeu smo vodili pa su se protivnici predali... iz mase snimljenog materijala izvuka san 3 ipo najzanimljivije minute...

  Oriđinal video je dobre kvalitete al ima 700mb pa pri konvertranju za jubito je izgubilo na kvaliteti (moran nać neki program koji bolje/kvalitetnije to odradi...)

  evo filmić icon_sex.gif

  • 3
   entries
  • 9
   comments
  • 5660
   views

  Recent Entries

  Jednog lijepog kišovitog popodneva surfajući internet siteovima, tipa BUG Online, INFO online, Hardware Base, naleti´ na topic "Za sve ljubitelje COD4 Igre", a u njemu ovo:

  "u ime klana *NOB* Mrcine, pozivam da nam se pridružite u našu COD4 sekciju. Traže se COD4 igraci koji imaju želju za timskim igranjem, treniranjem i sudjelovanjem na friendly i sluzbenim mecevima (ESL PROMOD) a prije svega koji su željni dobre zabave i druženja sa COD4 igrom.

  Od vas se traži samo ozbiljnost i poštivanje timskih kolega a zabave i zezancije će biti na bacanje."

  I gledam ja, hoću reći čitam... i razmišljam...

  "Pa krčim CoD4 malo više od pola godine, solidan sam, zašto da ne probam? (da se prijavim xD) "

  Odem ja fino na site, isto opet čitam, razgledam... I vidim neka ozbiljna organizacija (Respect!:stariiskiller:)

  Ajde dodam par likova na msn (Vic i Perica) malo popričam sa njima... kako bih se želio priključiti klanu itd... a oni odmah upitaše za sestru xD. Bacišmo spiku šireg obima, dogovorišmo se oko par detalja, dadoše mi upute za regrutni rok itd... samo "neimadoh" original key :(. Ajde i to smo sredili nekako i konačno sam dobio uniformu regruta (doduše puna moljaca i tih sranja). Zaredio se, dobio pristup forumu, malo po malo upoznao neke plejere na forumu, kreirao ESL account, downloadovo TS...

  Za par dana osvanu topic za neki trening od strane komadanta Vica, prijavim se za IN i za koji satak zahaklašmo... Malo smo pucali po public serverima, dogovarali se za taktiku (standardno), sekirali se itd...

  I tako iz tjedna u sedmicu sastajali smo se, haklali, ja sam bio aktivan na bojišnici i čekao završetak regrutnog roka... koji se završio prije par dana :) . I tako jednu večer na TS-u me ganja neki lik za ispit (jaja - Respect!)... položim ispit i eto ga - punopravni Mrcina uzdignute glave!

  I eto, odigrao sam jedan oficijalni ESL (izgubili ) i jedan "training"(dobili =) match.

  Moje impresije za klan su pozitivnog karaktera i nadam se da će tako i ostati xD. Ovim putem želim da pozdravim mnogobrojnu rodbinu iz inostranstva koja me podržava i da se zahvalim Vicu, Godzili, Perici i ostalima za prihvatanje kao suborca Mrcinaša.

  :in:

  • 2
   entries
  • 5
   comments
  • 2484
   views

  Recent Entries

  Grobo Grobnicanin
  Latest Entry

  Ako ste vidjeli nase stare web stranice vidjeli ste da smo u smotri nekad imali i kratku biografiju, do dolaska u Mrcine pa evo i moje ovdje.

  Grobo Grobničanin

  U malom grobničkom selu Mavrinci 1920. godine rodio se naš Grobo.

  Odmah po njegovu rođenju, njegov otac odlazi u Ameriku trbuhom za kruhom. No jedino šta je iz Amerike stiglo bila je radio stanica koju je ćaća negdje hapio i poslao u domovinu.

  Ta stanica odredit će njegov daljnji životni put. Mali je prčkao po tom čudu tehnike te napokon usvojio osnove prijema i odašiljanja.Svaku večer bi za igru održavao radio emisiju pričajuci viceve,a ne znajući da ga cuju na obližnjem aerodromu i topovskoj bitnici. Rat ga je ztekao u Jugoslavenskoj vojsci kao pripadnika Risnjačkog planinskog odreda.

  Nakon kapitulacije odlazi u partizane, te pomaže u uspostavljanju radio veza NOB-a.

  Kada je počeo vezom navoditi artiljeriju i kasnije partizansku eskadrilu, oni su prepoznali šaljivi glas malog Grobota te su zbog povećanog morala udari bili puno jači i bolji.Prilikom jedne borbe pokraj Kostrene, upoznao je inžinjera Đuru, te bolničara Mileta.

  U toj borbi njihova grupa postigla je dosta velik uspjeh pa su i odlikovani.Đuro i Mile su inače bili pripadnici jedne elitne skupine boraca pod nazivom "Mrcine", te su izrazili želju da im se Grobo pridruži u borbi protiv mrskog neprijatelja. Tako i bi.I sad kada borbe utihnu,a borci stanu da se odmore upale svoje stanice ,nađu kanal Mrcina i slušaju viceve malog Grobničana.