Welcome to 2. četa 1. bataljona financijske straže "Mrcine"

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • entries
    21
  • comments
    63
  • views
    18,929

Jedan Posljednji Posao [Arma III AAR]

Džou Sisohvat

807 views

Probudio sam se i lijeno izašao iz kreveta, oprao zube i obukao se za faks. Bio je to još jedan dosadni utorak, po ničem drugačiji od ostalih. Ručak u menzi nakon Kaznenog Prava je bio otprilike vrhunac dana kojem sam se mogao nadati. Lijeno sam ubacio slušalice u uši i uključio bilo koji playlist. :mellow:

Na pola puta u tramvaju sam odlučio provjeriti drugi mob. Par propuštenih poziva sa skrivenog broja i kriptična poruka sa dugom linijom naizgled besmislenih znakova, brojeva i slova. Sinula mi je ideja i odlučio sam je provući kroz stari kod za šifriranje koji su Mrljavci koristili. Blago sam se lecnuo kad sam pročitao poruku: "ALTIS IN DANGER. HELP NEEDED. CSAT INTERVENTION IMMINENT." :unsure:

Dvije godine su prošle od moje zadnje akcije na Altisu. Kada su se Mrcine izvukle sa otoka situacija je bila relativno okej. CSAT je bio potisnut, AAF podređen NATO-vim snagama, mir je uveden. Stanje je otad degradiralo zbog političkih razloga i činjenice da je vlada Altisa skoro potpuno zamijenjena CSAT lojalistima i odlučila onemogućiti daljnju intervenciju NATO-a u njihov suverenitet. Nazvao sam broj sa kojeg je poslana poruka i izgovorio kodnu riječ - "Griz." To je bilo dovoljno da potvrdim da ću reagirati. ;)

Odlučio sam izaći iz tramvaja i krenuti pješice prema autobusnom kolodvoru. Nismo imali vremena za bacanje. Počeo sam upisivati broj, pričekao da se osoba sa druge strane javi i samo ga pitao je li za... jednu zadnju misiju. Onu jednu misiju koja će razriješiti stanje na Altisu i donijeti pobjedu u tom dugom i krvavom ratu.

Takav poziv sam obavio još za Sherayzla, Toma Žarulju, Mimozu, Dema, Mina Bacača, Bruta, Ipea i Zengu.

 

Na otok smo se infiltrirali sa sjeverne strane, blizu grada Oreokastro koji nam je dobro poznat jer smo na tom području izvršili već nekoliko misija u prošlosti. Misija je ukratko ovakva (ovo je stvarno opis misije :D):

Mi smo osnivači pokreta otpora na otoku - FIA. NATO ne smije izvršiti otvorenu ofanzivu na Altis, jer se na drugoj strani otoka nalazi CSAT-ov nosač koji se samo nada da će dobiti razlog pomoći AAF-u na otoku i zauzeti kontrolu nad otokom. Misija sadrži politički sustav. Pomaganje lokalnom stanovništvu i izvršavanje kritičnih misija (oslobađanje zarobljenika, napad na konvoje, ometanje telekomunikacija...) nam donose NATO bodove, koje možemo zamijeniti za podršku poput artiljerije, Air strikeova, ammodropove itd. Ubijanje civila i zarobljenih AAF-ovih vojnika nam naravno oduzima NATO bodove, ali i smanjuje mišljenje lokalnog stanovništva o našem pokretu. Uvjeti za pobjedu misije su da dobijemo većinu stanovništva da podrži FIA-u i da na taj način zbacimo trenutnu vlast. Načini na koje možemo izgubiti misiju jesu: da dozvolimo da CSAT potpuno razori 8 gradova (kasnije u fazi eskalacije, kada gerilska borba pređe u otvoreni rat i pokušaj zauzimanja strateških položaja) ili da nam razore bazni kamp. :ph34r:

Važno je izvršavati usluge za lokalno stanovništvo jer jednom kada većina nekog naselja podržava FIA-u, mi dobivamo novac od njih svako 10 minuta, koji možemo koristiti da bi kupili vozila i naoružavali AI koji će osiguravati naše lokacije na mapi.

Još jedna iznimno važna mehanika je takozvani UNDERCOVER mode. U njega se dolazi skrivanjem sve opreme na tijelu i oblačenjem u civilnu odjeću. Dok smo u undercover modu nitko od vojnika i civila (izuzev pasa čuvara i stražara na roadblockovima) ne može nas prepoznati kao borce FIA-e, osim ako napustimo predaleko cestu sa vozilom i budemo prijavljeni od lojalista/vojske.

CZ8jXfO.jpg

(mapa namijenjena da možete znati gdje je što)

Dakle, kada smo uspostavili kamp bilo je 6:40 na večer. Ja, demo, Mino Bacač, Tomo, Brut, Ipe i Đubre (Brutov i Ipeov prijatelj) smo polagano krenuli prema položaju pored dvorca Oreokastro. Mali kamp (kamp 1 na mapi :)), 4 vojnika. Odmah smo se morali početi adaptirati na situaciju, jer je demo slučajno privukao pozornost (;)) i straža je po njemu otvorila paljbu. Mi ostali smo se podijelili u dva tima i krenuli obići dvorac u oba smijera. Brzo smo očistili sve vojnike i zauzeli bazu, oteli svo njihovo oružje i zaputili se nazad, prije nego što je neprijatelj uspio poslati pojačanje na naš položaj. Nakon toga smo dobili još 2 zadatka, oba u i oko grada Oreokastro. Prva misija je bila da odvezemo kamion sa namirnicama za lokalno stanovništvo u grad Oreokastro (prilažem mapu da ovo sve ne bude previše zbunjujuće :D), a druga je bila da ubijemo izdajicu koji je odlučio podijeliti podatke o našim operacijama sa CSAT-om. Obje misije smo obavili simultano i to opet, bez uspješnog protunapada neprijatelja. U tom trenutku smo vidjeli da je većina grada na našoj strani i da su se pridružili našem pokretu otpora. (ovo su na mapi Traitor i Supplies)

 

Prvi grad koji podržava naš pokret otpora, 17/34 civila, još otprilike 6000 ih moramo pridobiti. Zvuči zastrašujuće, ali to je ništa za Mrcine! Nedugo nakon ovoga smo dobili još jednu misiju, da pođemo malo južnije od samog grada i da napadnemo roadblock i očistimo ga. Zvučalo je lagano, svi smo se opremili u civilnu opremu ali u jednom trenutku smo shvatili da imamo prečeg posla. Neprijateljski konvoj se uputio prema Oreokastru, a naš zadatak je bio da otmemo kamion sa medicinskim zalihama i predamo ga u ruke civilima (i da mi naravno uzmemo sve zalihe). Tomo je ušao u jedno parkirano auto koje je stajalo u gradu, i tu smo naučili da se očito građanima ne sviđa kada im krademo privatna vozila jer je u tom trenutku grad se opet vratio pod kontrolu AAF-a. :huh:

No, unatoč tome došli smo na položaj i spremili se za napad u zadnji čas. Ukradenim autom smo prepriječili cestu, imali smo 2 PCML rakete spremne i jako puno cijevi uprto u neprijateljevom smijeru. Sve je prošlo bez incidenta, neprijatelji su brzo i efikasno eliminirani. U tom trenutku je iza nas ona misija koja je uključivala napad na roadblock istekla, ali smo mi zahvaljujući ovim medicinskim zalikama opet pridobili grad Oreokastro na našu stranu. Također, velika pobjeda za naš tim je činjenica da smo uspjeli zarobiti jedan od oklopnih transportnih vozila AAF-a - Strider, nažalost nenaoružan. :P

 

Tijekom te operacije nam se pridružio i Sherayzl i rekao nam da je nažalost Goc oglušio (crknuo zvuk na kompu) pa da nam se ne može pridružiti da ne bude da "Svi pucaju a on ne čuje...". Zenga se također ispričao jer je imao neke osobne stvari za obaviti. Demo i Mino Bacač su nas nažalost isto tako nakon napada na ovaj konvoj napustili, ali zabavi tu nije bio ni približno kraj.

Ja, Ipe, Brut, Đubre, Tomo i Sherayzl smo na nekih 1km od naše baze ugledali dvije patrole. Neprijatelj je očito odlučio otkriti naš položaj i riješiti nas se jednom za svagda. No, mi to nismo dozvolili pa smo odlučili izvršiti protunapad. U jednoj brzoj akciji smo pobili tim AAF-ovih specijalaca i patrolu od 4 vojnika koja je patrolirala po obližnjem brdu. Opet smo zarobili njihovu opremu i krenuli nazad prema bazi. Jedino iznenađenje je bio tim od 4 spec-opa koji nam je uspio prići na 200 metara sa leđa, no na sreću nije shvatio što se događa. Ipe je elegantno jednom od njih zalijepio AP PCML missile u facu i uspio ozlijediti cijeli squad. :pere:

 

Nakon te akcije smo krenuli nazad prema kampu i odlučili obaviti opet dvije misije odjednom. Oslobađanje POW-ova i zauzimanje neprijateljskog outposta južnije od Oreokastra. Došli smo na udaljeni položaj i poslali Đubrea da u undercover modeu izvidi neprijateljsku i prijavi nam kretanje vojske. Sukladno njegovim informacijama smo prvo očistili onaj kamp koji smo trebali prethodno napasti (pa je misija propala), a nakon toga smo uspjeli očistiti i samu bazu (iako iskreno ja, Brut i Đubre gotovo nikako nismo sudjelovali u tome jer smo cijeli fajt proveli umirući i oživljavajući se na cesti, jer nas je neprijatelj ulovio u trku prema položaju. No, po riječima drugog tima pomogli smo jer je sva vatra bila usmjerena na nas pa su onda ih oni uspjeli flankat sa druge strane i počistit. :wacko:

Kada smo zauzeli kamp i pokrcali POW-ove u kamion neprijatelj je skoro instantno reagirao. Iznad naše glave se našao CSAT-ov drone (jer su voljni pomoći u slučaju eskalacije) i 3 transportna helikoptera puna neprijateljskih pješaka. Jednog smo pokušali srušiti no vrlo brzo smo se morali povući jer smo znali da se ne možemo boriti protiv 40+ neprijatelja, osobito jer je ova misija napravljena na način da jednom kada pokušamo se boriti na takav način će na nas poslati sve što imaju, a bez ometenih komunikacija nemamo nikakvu šansu da uzvratimo na značajan način.

Nakon bijega iz neprijateljskog kampa smo požurili u smijeru baze da se opet naoružamo i napadnemo još jedan neprijateljski konvoj. Opet je bio na istom mjestu, samo ovaj put nije prošlo sve jednako glatko kao i prvi put, jer smo ovaj put bili uočeni i neprijateljski Strider HMG je zaobišao cestu (i našu minu) i počeo sijati smrt. Na sreću je ubrzo odlučio napustiti lokaciju i produžiti prema gradu. Ipak ga nismo smjeli pustiti da dođe tamo zbog toga što je grad na našoj strani pa sam poslao Sherayzla i Ipea da ga snajperom onesposobe i srede posadu što su oni u minimalnom roku i napravili. Strider HMG je popravljen i naše prvo oklopno vozilo sa naoružanjem je zarobljeno!

I otprilike smo tu završili sa misijom, nakon šest i pol sati prašinarenja. Sada su svi pošli spavati, ali kako su očito veoma željni akcije, sa misijom se nastavlja sutra u 20:00 sati, pa svi koji su voljni i željni akcije, slobodno nam se pridružite. ^_^

Ispod prilažem snimke sa akcije, i usput se ispričavam što nema slika, jednostavno sam zaboravio u silnoj akciji pucati screenshottove.

Kao što vidite, mi se javljamo nazad na dužnost. Tomo nažalost ne može jer sudjeluje u još jednoj grupi i nije mu dozvoljeno da bude u dva klana, a za Bratića nisam siguran, ali svi ostali su više manje izjavili da se slažu sa povratkom u klan. Sad, na vama je, aktivnim mrcinama da odlučite :)

Također, da ne umre tradicija, prilažem i sliku,

ac0ae7990a7b208459a93e049f52b978.jpg

Nana :wub:

 

Džou Sisohvat


Perica Posavski likes this
  Report Entry


7 Comments


Ja mislio opisuješ neku staru misiju... :D

Pa ako ekipa želi igrat, nek se jave na forum pa lako otvorimo ponovo Arma baraku..mada je šteta da se možda ranije nije ovo desilo jer sam prije nekih mjesec dana ili tako nešto bio zatvorio stari Arma podforum (prebacio postove u Komandu).. :huh:

Share this comment


Link to comment