Welcome to 2. četa 1. bataljona financijske straže "Mrcine"

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

 • AAR: Pajceki nedjeljni trening 07.02.2016.


  Wepar Sestrunjski

  After Action Report nedjeljnog treninga (i afterparty)

  Uz ovakvo naoružanje reaper drona, čemu uopće slati manned letjelice u AO? :D

  large.Screen_160207_174724.jpg.4531b0c93

  Misija Hand Of God part 1, prilagođena DCS verziji 1.5 je ukratko cijela Gruzija okupirana neprijateljskim postrojbama. Dok jedni kradu naoružanje, drugi ga spremaju u hangare, treći rade blokadu ceste, a četvrti pak patroliraju obližnjim cestama vozikajući se se Sa-13.
  F10 radio menu poziva random tasking, te mission control daje pilotima koordinate neprijateljskih položaja, nedaleko kojih je nerijetko i JTAC, koji vam može lase-ati mete! (Može se uspješno letjeti ground attack sa M-2000C) Također, "zračnorođene" su i Reaper drone letjelice, koje također mogu lase-ati, ali i djelovati na neprijateljske mete!

  large.Screen_160207_175405.jpg.d8d3f3b95

  Okupismo se tako u nedjelju Aries, Smrtoljub, Wormeaten, Jaime i ja, te zauzevši svoja sjedišta u 2xA-10C i 3xMig-21Bis, počeli smo djelovanja. MiG-21 flight je i dalje označen kao CAP, iako je u ovoj verziji misije potpuno izostao neprijateljski zračni otpor (?)
  Djelovali su tako po neprijateljskom položaju zatraženog taskinga 1 Aries i Smrtoljub u svojim Warthogsima, uspješno uklanjavši neprijatelje. Ja sam tijekom tog taskinga shvatio da je A-A payload na mojim krilima suvišan, te počeo kolegama suletačima pomagati lociranje meta praveći brze niske prelete nad TA.
  Dok su kolege završavale zadatak, vratio sam se u aerobazu Kutaisi (srećom, MiG-21 prilično brzo prelijeće s jednog kraja Gruzije na drugi - što se ne bi moglo reći i za put od Kutaisi baze do TA-1, gdje sam teškom mukom sa spuštenim flapsima držao formaciju sa flight lead-ovim A-10C)
  Stavljam A-G payload, vraćam se u AO. Do tada zatražismo već slijedeći zadatak, te sam, brže doletjevši (napokon shvaćam fighterpilot ruganje "sporim" hawgsima hihihihi.. ...šalim se, I love the Hog!) uspješno djelovao po prijetećoj koloni neprijateljskih vozila, a kasnije i po skladištu oružja...
  Pridružuje nam se Đejmi D Đu!

  large.Screen_160208_214658.jpg.89f7e2b2c

  Traženjem novog taska polako shvaćamo da bi bilo najbolje da MiG-21 flight i A-10C flight odrađuju različite zadatke. Na F10 mapi su vidljive neprijateljske jedinice, te ih je većina aktivnih!
  Odradivši malu hrpicu taskinga, koji se jako brzo završavaju, nekako smo se "raspali", tj. skoro da je svatko djelovao po svojoj hrpici meta! 

  Za kraj su Smrtoljub i Jaime rokali kolonu vozila u južnoj  gruzijskoj visoravni! S-24B rakete su ubojito jako oružje, najsnažniji warhead što ga nosi MiG-21 (uz Kh-66 Grom, naravno)! Jaime i Smrtoljub su tako rasturili neprijateljsku kolonu te smo tako "nazvali to danom". Preživjeli se vratili na Kutaisi, neki i polomili stajni trap na slijetanju (nećemo o imenima :D )
  Nekako mi se čini da je ovo zapravo dosta dobra "trening" misija, ali ništa više od toga. Nema priču, nema žestoke akcije, samo point and shoot, što i nije loše za nedjeljnu razonodu.

  E da, umalo zaboravih. Sinoć (ponedjeljak) je bio afterparty kod mene na serveru. Jaime, Bobby, Wormeaten i ja. Letjelo se opet isto. Fasovali smo Jaime i ja pri kraju misije. Jaime od Sa-13 koju sam spominjao, a ja tupavim letenjem gledajući previše na kartu pokušavajući se okrenuti na drugi run na tetu Sa-13, koju sam ranije oštetio sa S-24B, istovremeno izbjegavajući njene projektile...tlo me previše vuklo k sebi, zemlja me konačno, progutala.
  Dobra nedjelja. Dobar after. Bilo je i boljih!


  Wepar out. :zapifu:

  Edited by Wepar Sestrunjski


    Report Article


  User Feedback
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!


  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.


  Sign In Now

 • Member Statistics

  1,375
  Total Members
  582
  Most Online
  SKNG
  Newest Member
  SKNG
  Joined
 • Forum Statistics

  21,541
  Total Topics
  156,237
  Total Posts
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online